Si morda mislil/a, da Slovenci ne hodimo v tujino iskati boljše priložnosti, službo, izobraževanje...? Potem se motiš. Tukaj bomo navedli le nekaj primerov naših rojakov, ki so odšli nekam daleč, v tujino, bodisi zaradi dela, študija, ljubezni, radovednosti ali iskanja boljših priložnosti.

Odločitev za selitev nikoli ni preprosta, tako kot tudi ni enostavno uspeti v tujem okolju, kjer je praviloma na voljo bistveno manj podpore kot doma. 


A naši izseljenci vedno znova ugotavljajo, da je dom tam, kjer je srce. 
In da je v srcu prostora za več kot eno domovino. ;)

Ne pozabi, danes so oni odvisni od tega, kako jih bodo sprejeli v njihovi novi domovini, jutri pa si mogoče na vrsti ti. ;)

SLOVENCI PO SVETU

gallery/miha l

V Siolovi rubriki "Slovenci v tujini" lahko spremljaš zgodbe številnih drugih izseljencev, ki jih je življenje na takšen ali drugačen način poneslo v svet. 

Da je svet res čudovit in da si lahko povsod doma, pa se lahko prepričaš tudi na popotniškem blogu "Povsod je lepo", ki ga ustvarjata Katka in Mic. Strastna popotnika delita uporabne nasvete ter dih jemajoče fotografije in posnetke, ob katerih si boš najbrž tudi ti zaželel kam odpotovati. ;)  

gallery/travel